Nyckeln till en perfekt basgarderob

Det är FREDAG! Ikväll ska blir det bara att ta det lugnt och göra pizza. Sedan är det massa aktiviteter hela helgen så som 3-årskalas och examensfirande. Men nu till dagens inlägg, alla har väll varit med om att man inte har någonting att ta på sig och att inget passar i garderoben. I så fall kan det vara att du har för mycket kläder och inga tydliga basplagg. Jag vågar säga att om du har plaggen jag rekommenderar nedan i din garderob har du alltid något att ha på dig vid alla tillfällen. När du shoppar ska du dock alltid tänka på vissa saker som hjälper dig att hitta rätt.


 • Användarvänligt - Köp endast plagg som du verkligen tycker om och kan ta på dig dagen efter inköpet. Detta innebär alltså att det ska vara bärbara kläder som du både kan ha till vardag och fest.
 • Kvalitet före kvantitet - Bygg upp din garderob utefter finare nyckelplagg (se nedan) just dessa plagg ska hålla över längre tid, alltså gärna ett eller flera år.
 • Förnya - Har du en bra basbarderob kan du anamma trender med omsorg och blanda in dem i din bas look. Var inte rädd för att prova nytt!

Basplagg-favoriter i butik just nu

Men vilka är då basplaggen som jag pratar om hela tiden? Basplagg enligt mig har jag listat nedan:

 • Kostymbyxa – det ultimata plagget. Vad hade jag gjort utan mina kostymbyxor? Använder de verkligen ofta och älskar dem. Dessutom är de sköna att ha på sig då de inte sitter mega tight, alltså perfekt plagg för en lång dag. Börja med ett par svarta kostymbyxor.
 • Finstickad tröja– En finstickade tröja i exempelvis kashmir är något jag verkligen rekomenderar. Detta plagg är fint både till kostymbyxan och klackar för exempelvis middag ute men också till jeans och sneakers.
 • Skjorta – det finns ju tusentals utformningar av skjortor men börjar gärna med en enfärgad skjorta i ett finare material ex. lite åt ”siden” hållet. Ett plagg du alltid är välklädd i och kan använda vid alla tillfällen.
 • Polotröjan – En svart polo är ju riktigt snyggt. Vet du inte vad du ska ta på dig på med polo det ser alltid uppklätt och stylat ut.
 • Jeans – De perfekta jeansen. ofta har man ju ett par jeans i sin garderob och vad som är de perfekta paret är väldigt individuellt. Men jeans kan matcha med allting i garderoben.
 • T-shirt – Finare T-shirt i vackert material är perfekt till vardags eller fest. Matcha smycken för rätt look. T-shirten kan du använda med jeans eller kostymbyxa, speakers eller klackar. Min favvis T-shirt är svart och kommer från WHYRED.
 • Sneakers – Man måste ju ha ett par sköna vardagsskor. Sneakers är dessutom lika snygga till kostymbyxan som till jeansen.
 • Klackar – enkla svarta skor med klack. byta om från sneakersen till klackar och du är fest fin.


Gillar

Kommentarer

Instagram @sarakulle

Instagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulle