Välj glädje

Vet inte riktigt vad som hände med detta inlägget. Publicerade det vid klockan 12 men nu när jag satte mig vid datorn igen så var det borta? Jaja, gör ett nytt försök ✌

Jag ska klippa mig imorgon! Det behövs verkligen och ska bli så skönt med fräscha toppar.


Men nu till ämnet, vi lever i en stressad vardag och hinner inte alltid ta hand om oss själva. Detta gör att man ibland kommer in i negativa mönster. Det finns dock enkla knep som kan göra oss gladare varje dag. Det handlar egentligen om enkla saker som vi vet om men som ibland är bra att höra en extra gång så att inte slarvar med dem.


 • Snooza inte – Jag är själv tyvärr en världsmästare på att snooza men det är inte bra att vakna och somna flera gånger innan man slutligen går upp då kroppen behöver en sammanhängande sömn. Dessutom leder snoozandet till en stressad morgon vilket vi också bör undvika.
 • Planera med To-do-list - Att strukturera sina dagar och kunna checka av saker från sin lista är en skön tillfredsställelse. Din planering är dock inte till för stressa dig utan i stället en guide som hjälper dig genom dagen. De saker som din inte gjort för dagen för du över till nästa dags to-dos.
 • Ordning och reda – Att ha städat eller ordning runt omkring sig betyder olika saker för alla. Men att veta var dina saker är, bädda sängen varje morgon och lägga tillbaka saker där de hör hemma får dig att må bättre.
 • Ät Frukost – Att få i sig energi på morgonen är viktigt, det sätter grunden för din dag och hjälper dig att hålla energin uppe.
 • Mindre koffein – Visst får man dricka en kopp eller två men när det är 5-6 dagligen så stjälper det mer än hjälper. Du känner dig pigg men din kropp är stressad. Det kan även påverka din sömn negativt.
 • Drick mycket vatten – Livets dryck! Vi består ju till största del av vatten och hela kroppen fungerar på grund av det. Var noga med att fylla på under dagen! I synnerhet direkt på morgonen så att din kropp kan ta upp ny vätska efter nattens många timmar.
 • Var snäll mot dig själv & andra– Var inte för hård mot dig själv och försök inte att ta allt så allvarligt. Ett bra knep (speciellt när man inte känner sig på topp) är att säga tre bra saker som hänt eller du gjort under dagen. Jag lovar hur hemsk du än upplever din dag så kan du alltid hitta tre saker som du gjort bra, tyckte var kul eller gjort dig stolt. Beröm även andra människor i din omgivning och glöm inte berätta för dem varför du tycker om dem. Detta får både dig och den andra personen att må mycket bättre.
 • Träna regelbundet - Genom att röra på dig och utöva någon form av fysisk aktivitet minskar du risken för hjärt-kärlsjukdommar, cancer och psykisk ohälsa. Rekommendationen för vuxna är att röra på dig minst 150 minuter varje vecka, det vill säga 2 timmar och 30 minuter. Vi har alla olika förutsättningar för att röra på oss, därför ska du träna så att du mår bra och lyssna på din kropp.
 • Rör på dig – Utöver träning är det viktigt att ändra sin inställning vanor när det kommer till vardaglig rörelse. Vi svenskar sitter ner väldigt mycket dagtid speciellt om vi har ett stillasittande jobb. Försök ställa dig upp! Höj ditt skrivbord och stå upp dagligen så mycket du kan. Ta trapporna i stället för hissen. Cykla/gå istället för att köra korta sträckor. Små val kan vara av största betydelse!
 • Ät bra mat – Jag hörde nyligen av en doktorand i hälsa att mat egentligen är mycket enkelt. Du kan egentligen äta vad du vill så länge den största delen av mat på din tallrik är sallad. Det enda och viktigaste av allt är alltså att basen består av sallad och det andra är tillbehör och att det är detta många gör fel. Tycker detta låter superbra och enkelt att leva efter!
 • Reflektera – Ta en stund för dig själv och reflektera gärna över din dag. Vad har varit bra och vad kan du utveckla. Att ge sig själv regenttid och rum för reflektion är nyttigt. Tänk på de aktiva val du gjort under dagen och om du valt att göra annorlunda om du fick göra om de valen igen. Vad jag menar är exempelvis valde du att vara negativtinställd till något som faktiskt senare visats sig vara bra eller kul? Genom att reflektera och utvärdera din dag tar du enkelt kontroll över ditt liv, något vi människor älskar!


Gillar

Kommentarer

natalieelisabeth
natalieelisabeth,
Bra inlägg! 😄👌🏻
nouw.com/natalieelisabeth
sarakulle
sarakulle,
Kul att höra, tack! 😃
nouw.com/sarakulle
emmagiertz
emmagiertz,
Bra tips!! 🙋🏽
nouw.com/emmagiertz
sarakulle
sarakulle,
Tack, vad bra 😃
nouw.com/sarakulle
ahlberglinn
ahlberglinn,
Fina lockar! 😊 Men skönt att klippa av en bit, brukar kännas så himla fräscht efteråt!
nouw.com/ahlberglinn
sarakulle
sarakulle,
Tack! Ja det är riktigt skönt 😊
nouw.com/sarakulle

Instagram @sarakulle

Instagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulle